Mercer Amsterdam

Voor hem & Haar

Mercer Amsterdam het eerste merk dat samenwerkte met Piñatex om de eerste volledig duurzame veganistische sneaker gemaakt van ananasleer te creëren. Mercer ging in samenwerking met Seaqual schoenen maken van Italiaanse druiven, appels en gaas van plastic dat uit de oceaan werd gewonnen.

Voor Mercer sneakers kopen zij zowel textiel als bepaalde ledersoorten in die volgens de GRS methode gerecycled zijn. De Global Recycled Standard is een norm die de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van grondstoffen van de bron tot het eindproduct volgt. Het is een internationale, vrijwillige, volledige productnorm die eisen stelt aan certificering door derden van gerecyclede inhoud, chain of custody, sociale en milieupraktijken en chemische beperkingen. Het GRS-certificaat is alleen van toepassing op stoffen die meer dan 50% gerecyclede vezels bevatten.
Wanneer zij bij Mercer leer gebruiken, worden ze ingekocht bij zeer specifieke leerlooijeren die “Gold” beoordeeld zijn bij de Leather Working Group.
De Leather Working Group (LWG) is een internationale, non-profit organisatie en verantwoordelijk voor ‘s werelds grootste duurzaamheidsprogramma voor leer. LWG streeft ernaar de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren door leerfabrikanten te evalueren en te certificeren.

Mercer Amsterdam was het eerste bedrijf dat een sneaker maakte Piñatex en zodoende stonden de twee bedrijven regelmatig in contact met elkaar. Tegenwoordig weten vele mensen ons te vinden als het gaat om deze “ananas-sneaker”.
Pinatex produceert ananasleer en is de vegan oplossing als alternatief voor leer. Ananasleer is net als kurkleer geen echt leer, maar een bijproduct van de ananasteelt, het wordt gemaakt van het blad van de ananas. Omdat Piñatex wordt gemaakt van een bijproduct van voedsel, vermindert het afval en helpt het de boerengemeenschappen die het fruit verbouwen, daarnaast is het dierproefvrij.

Bekijk ook alle andere sneakers van SneakerCrew of volg SneakerCrew op Instagram!

xr:d:DAFdKbFA4C8:35,j:6001471439970967320,t:24041510